A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije

 U skladu sa odredbom člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list Crne Gore", br. 41/18), Ministarstvo javne uprave, upućuje 

J A V N I   P O Z I V  

organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (u daljem tekstu: zainteresovana javnost) da se uključe u početnu fazu pripreme Strategije otvorenosti Vlade Crne Gore 2021-2025 i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u elektronskom obliku na e-mail adrese: ana.gojkovic@mju.gov.me i marija.tomovic@mju.gov.me .

Navedenom Strategijom jasno će se definisati ciljevi, pravci razvoja i budući planovi kako bi građani bili u potpunosti informisani o radu Vlade Crne Gore, njenih organa i organizacija, aktivno učestvovali u javnim poslovima i vršili kontrolu rada onih kojima je povjereno vršenje vlasti.

Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Strategije otvorenosti Vlade Crne Gore 2021-2025, trajaće 20 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Ministarstvo javne uprave će sve pristigle inicijative, prijedloge, sugestije i komentare ažurno evidentirati i nakon završenog konsultovanja sačiniti izvještaj koji sadrži pregled učesnika konsultovanja i pregled dobijenih inicijativa, predloga, sugestija i komentara, isti objaviti na svojoj internet stranici www.mju.gov.me i portalu e-uprave https://www.euprava.me/ i dostaviti ga učesnicima konsultovanja, u roku od sedam dana od isteka prednje navedenog roka, od 20 dana.

Ministarstvo javne uprave će sve pristigle inicijative, prijedloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom pripreme Strategije otvorenosti Vlade Crne Gore 2021-2025.

Lica zadužena za koordinaciju konsultovanja zainteresovane javnosti su: Ana Gojković, samostalna savjetnica u Kabinetu ministarke, e-mail: ana.gojkovic@mju.gov.me i Marija Tomović, samostalna savjetnica u Direktoratu za državnu upravu, e-mail:  marija.tomovic@mju.gov.me .

 

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
Izvještaj sa konsultovanja  Izvještaj13.05.2020
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore