A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije

Vrijeme trajanja javne rasprave:

Javna rasprava je započela 23. maja 2019. godine i  trajala je do 1. juna 2019. godine.

 

Način sprovođenja javne rasprave (održavanje okruglih stolova, tribina i prezentacija, sa navedenim mjestom i datumom održavanja; dostavljanje primjedbi, predloga i sugestija u pisanom ili elektronskom obliku, sa navedenim načinom i rokom dostavljanja):

Javna rasprava je sprovedena:

-             objavljivanjem teksta Nacrta pravilnika i Programa javne rasprave na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja;

-             objavljivanjem Nacrta pravilnika na portalu e-uprave;

-             objavljivanjem u dnevnom listu Dnevne novine i 

-             održavanjem okruglog stola u Podgorici, dana 16. maja 2019. godine, u staroj zgradi Vlade Crne Gore, Jovana Tomaševića bb, Podgorica.

 

Zainteresovani subjekti mogli su svoje komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije dostaviti u pisanoj ili elektronskoj formi do 1. juna tekuće godine Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na sljedeći način: 

-                      na e-mail adresu Ministarstva: dragana.djukic@mpr.gov.me ili

-                      preko arhive Ministarstva na adresu:

     Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Rimski trg, br. 46, Podgorica, 81000 Podgorica (sa naznakom Javna rasprava – Nacrt Pravilnika o kvalitetu i sanitarno-tehničkim uslovima za ispuštanje otpadnih voda, načinu i postupku ispitivanja kvaliteta otpadnih voda i sadržaju izvještaja o utvrđenom kvalitetu otpadnih voda“),

kao i preko portala e-Uprave. 

 

Ovlašćeni predstavnici ministarstva koji su učestvovali u raspravi:

Ovlašćeni predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koji su učestvovali u raspravi na organizovanom Okruglom stolu su: Momčilo Blagojević, generalni direktor Direktorata za vodoprivredu, Dragana Đukić, načelnica Direkcije za monitoring i evaluaciju i Miodrag Radunović, načelnik Odjeljenja za normativno pravne poslove.

 

 

 

 

Podaci o broju i strukturi učesnika u javnoj raspravi:

Državni i lokalni organi, stručne i naučne institucije, industrije i drugi zainteresovani subjekti, ukupno njih 20, uključili su se u javnu raspravu i dali svoje predloge, primjedbe i sugestije na tekst Nacrta pravilnika.

 

Okruglom stolu prisustvovalo je 17 učesnika javne rasprave - predstavnici Uprave za vode (2), Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (2), Instituta za javno zdravlje (1), Agencije za zaštitu prirode i životne sredine (1), Uprave za inspekcijske poslove (1), Centra za ekotoksikološka ispitivanja (1), Privredne komore Crne Gore (1), lokalnih samouprava (2), preduzeća za vodovod i kanalizaciju (1) i zainteresovanih industrija - 13 jul - Plantaže“ AD Podgorica (2), Pivara Trebjesa“ DOO Nikšić (1), Farmont MP“ DOO Podgorica (1), Borplastika“ DOO Podgorica (1).

 

U Javnoj raspravi putem maila učestvovali su: Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić, DOO Vodovod Bistrica“ iz Bijelog polja, Uprava za vode Crne Gore i Udruženje za unaprjeđenje vodosnabdijevanja, tretman i odvođenje otpadnih voda Crne Gore.            

 

Ukupno je dostavljeno 20 pitanja, primjedbi ili sugestija, od čega 10 na okruglom stolu, a 10 mailom. Preko portala e-Uprave nije bilo dostavljenih primjedbi, predloga i sugestija.

 

Rezime dostavljanih primjedbi, predloga i sugestija, sa navedenim razlozima njihovog prihvatanja, odnosno neprihvatanja:

Rezime dostavljanih sugestija, primjedbi i pitanja sa odgovorima, odnosno obrzloženjem za njihovo prihvatanje ili neprihvatanje dat je u Tabeli koja je sastavni dio ovog Izvještaja.  

 

Mjesto i datum sačinjavanja izvještaja: Podgorica, 7. jun 2019. godine

 

Naziv organizacione jedinice ministarstva koja je odgovorna za pripremu nacrta propisa: Direktorat za vodoprivredu

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
Izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu pravilnika o kvalitetu i sanitarno-tehničkim uslovima za ispuštanje otpadnih voda, načinu i postupku ispitivanja kvaliteta otpadnih voda i sadržaju izvještaja o utvrđenom kvalitetu otpadnih voda  Ostalo12.06.2019
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore