A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije

 Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list CG”, broj 41/18), Ministarstvo rada i socijalnog staranja upućuje
 
JAVNI POZIV 
 
organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (u daljem tekstu: zainteresovana javnost) da se uključe u postupak pripreme
 
NACRTA ZAKONA  O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI
 
i dostave inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu rada i socijalnog staranja, na adresu: Podgorica, Rimski trg broj 46, i na e-mail: danijela.dujovic@mif.gov.me .
 
Oblast socijalne i dječje zaštite uređena je Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti (“Službeni list Crne Gore”, br. 27/13, 1/15, 42/15, 47/15, 56/16, 66/16, 1/17, 31/17, 42/17, 50/17, 59/21 i 145/21) kojim se uređuju prava iz socijalne i dječje zaštite i obavljanje djelatnosti socijalne i dječje zaštite pod uslovima i na način propisan ovim zakonom.
 
Pripremi novog zakona pristupa se u cilju  daljeg unapređenja kvaliteta života pojedinca i porodice na način što će se unaprijediti materijalna davanja i usluge iz oblasti socijalne i dječje zaštite, postupak licenciranja pružaoca usluge i licenciranja stručnih radnika, kao i postupak akreditacije programa obuke što će uticati na sistem kvaliteta u socijalnoj i dječijoj zaštiti. Takođe, donošenje novog zakona predlaže se i u cilju usaglašavanja sa međunarodnim standardima i ispunjavanja obaveza preuzetih ratifikacijom međunarodnih ugovora, prije svega onih koji se odnose na garancije ljudskih prava i sloboda, prava djeteta i prava lica sa invaliditetom.
 
Konsultacije zainteresovane javnosti o pripremi Nacrta Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti trajaće 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva.
 
Ministarstvo rada i socijalnog staranja će sve prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja Nacrta Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

 
                                                                                                                                    M I N I S T A R
                                                                                                                                        Admir Adrović

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
Javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti  Ostalo03.06.2022
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore