A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije

Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/18), Vlada Crne Gore objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA KONSULTOVANJE ZAINTERESOVANE JAVNOSTI U POČETNOJ FAZI U PRIPREMI NACIONALNE STRATEGIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE 2023-2026

 

Pozivaju se organi, organizacije, udruženja i pojedinci koji su zainteresovani za pitanja koja se tiču borbe protiv korupcije, da daju inicijatíve, predloge, sugestije i komentare u početnoj fazi pripreme Strategije. Sugestijama i komentarima zainteresovana lica mogu ukazati na nedostatke u zakonskoj regulativi, primjeni regulative, radu organa vlasti na državnom i lokalnom nivou i drugim pitanjima koja smatraju važnim za borbu protiv korupcije u Crnoj Gori.

Strategijom će se jasno definisati ciljevi, pravci razvoja i unapređenja primjene normativnih rješenja i rada institucija u borbi protiv korupcije.

Molimo sve zainteresovane subjekte da se u pripremi svojih sugestija vode sledećim pitanjima:

           Šta su ključni problemi u vezi sa korupcijom?

           Koji su ključni uzroci za postojanje problema u vezi sa korupcijom?

           Šta predlažu da treba biti izmijenjeno/urađeno da bi se eliminisali/umanjili ključni uzroci za postojanje problema u vezi sa korupcijom?

 

Predlozi se dostavljaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog javnog poziva, putem e-maila: milica.milutinovic@gsv.gov.me, neposredno ili poštom na adresu: Kabinet ministra bez portfelja, ul. Karađorđeva bb, 81000 Podgorica, sa napomenom: Učešće u javnom konsultovanju u pripremi Strategije za borbu protiv korupcije.

Kabinet ministra će sve pristigle inicijative, prijedloge, sugestije i komentare evidentirati i nakon završenog konsultovanja sačiniti izvještaj koji sadrži pregled učesnika konsultovanja i pregled dobijenih inicijativa, predloga, sugestija i komentara, isti objaviti na portalu e-uprave https://www.euprava.me/ i dostaviti ga učesnicima konsultovanja, u roku od 7 dana od isteka roka za dostavljenje predloga.

Kabinet ministra će sve pristigle inicijative, prijedloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom pripreme Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije 2023-2026.

Lice zaduženo za koordinaciju konsultovanja zainteresovane javnosti: Milica Milutinović: e-mail: milica.milutinovic@gsv.gov.me,  telefon: +382 20 482 823.

 

M I N I S T A R

Zoran Miljanić

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
Nema podataka za prikaz
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore