A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije


Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera pokreće postupak izrade V Nacionalnog izvještaja o sprovođenju Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine (Arhuske konvencije), u skladu sa obavezama koje Crna Gora ima kao članica Konvencije.   

Izvještaj će obuhvatiti podatke o implementaciji Arhuske konvencije u Crnoj Gori za period od 2021.godine do 2024.godine. U tekstu niže nalazi se format Izvještaja na crnogorskom i engleskom jeziku.


U cilju izrade što kvalitetnijeg Izvještaja, a polazeći od potrebe da se obezbijedi što veći stepen transparentnosti i omogući prethodno učešće zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Izvještaja, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera upućuje poziv za učešće u konsultacijama organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima, u cilju dostavljanja predloga za koje smatraju da je potrebno unijeti u Izvještaj.

 

Javne konsultacije će trajati od 23.04.2024. do 10.05.2024.godine.


Inicijative, predloge, sugestije i komentare možete slati e-mail-om na adresu 
maja.raicevic@mert.gov.me i slavica.braunovic@mert.gov.me ili na portal e-uprave ili poštom na adresu: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, IV Proleterske brigade 19, 81000 Podgorica (sa naznakom “Javne konsultacije – izrada V Nacionalnog izvještaja o sprovođenju Arhuske konvencije u Crnoj Gori“).


Lice zaduženo za koordinaciju konsultovanja je Maja Raičević, tel: 020 446 -240. 

 

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
Format izvještaja o sprovođenju Arhuske konvencije Format izvještaja o sprovođenju Arhuske konvencijeOstalo23.04.2024
Format for the Aarhus Convention implementation report in accordance with Decision IV4 (ECEMP.PP20112Add.1) Format for the Aarhus Convention implementation report in accordance with Decision IV4 (ECEMP.PP20112Add.1)Ostalo23.04.2024
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore