A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije

Zadovoljstvo nam je da obavijestimo i ujedno pozovemo institucije, organizacije, udruženja i pojedince, da se uključe u Javnu raspravu za Nacrte studije revizije (Nacrt studije) i Nacrte odluka o proglašavanju kategorije, granica, statusa i režima zaštite (Nacrt odluke) Spomenika prirode "Plaža Pećin" i Spomenika prirode “Ratac sa Žukotrlicom”. Period održavanja Javne rasprave je 27.03 - 25.04.2024. godine (30 dana).

Očekujemo da će zainteresovani građani dati svoje mišljenje i iznijeti sve relevantne informacije od značaja za Spomenik prirode "Plaža Pećin" i morsko zaštićeno područje – Spomenik prirode „Ratac sa Žukotrlicom“, te da će se na taj način najbolje razumjeti šta je zaštita prirode, a šta je interes razvoja.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je, shodno članu 35  Zakona o zaštiti prirode (,,Službeni list Crne Gore“, br. 54/16 i 18/19), pokrenulo postupak izrade Studije revizije za Spomenik prirode "Plažu Pećin" i za Spomenik prirode „Ratac sa Žukotrlicom“, koje je izradila Agencija za zaštitu životne sredine. U skladu s tim, koristimo priliku da vas obavijestimo da će:

 

  • JAVNA TRIBINA o Nacrtu studije i Nacrtu odluke Spomenika prirode "Plaža Pećin" i Spomenika prirode „Ratac sa Žukotrlicom“, biti održana dana 08.04.2024. godine u 10:00 časova, u Velikoj sali Skupštine Opštine Bar, Bulevar revolucije br.1.

 

  • JAVNI UVID u štampanu formu Nacrta studije i Nacrta odluke Spomenika prirode "Plaža Pećin", biti omogućen u prostorijama Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Bulevar revolucije br.1, drugi ulaz, II sprat, kancelarija br.263, radnim danima od 08:00 do 14:00 časova, kao i u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj, Trg sunca br.2, Budva, radnim danima od 08:30 do 15:30 časova, dok se uvid u štampanu formu Nacrta studije i Nacrta odluke Spomenika prirode "Ratac sa Žukotrlicom” može izvršiti u Opštini Bar na već navedenoj adresi i navedenom terminu.

 

Svoje komentare u pisanoj formi možete dostaviti:

 

•  Putem pošte na adresu Ministarstva turizma, ekologije, odrzivog razvoja i razvoja            sjevera, Adresa: IV Proleterske brigade br.19, 81000, Podgorica, Crna Gora,

•   Neposredno pisarnici Ministarstva turizma, ekologije, odrzivog razvoja i razvoja sjevera do 12h, ili

•   Na e-mail sanja.scepanovic@mert.gov.me.

 

Ministarstvo turizma, ekologije, odrzivog razvoja i razvoja sjevera će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi, koji će objaviti na svojoj internet stranici i Portalu e-Uprave, u roku od 15 dana od dana završetka javne rasprave.

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
Nacrt studije revizije zastićenog područja Ratac sa Žukotrlicom Nacrt studije revizije zastićenog područja Ratac sa ŽukotrlicomNacrt26.03.2024
Nacrt odluke Spomenik prirode Plaža Pećin Nacrt odluke Spomenik prirode Plaža Pećin.docxNacrt26.03.2024
Nacrt odluke Spomenik prirode Ratac sa Žukotrlicom Nacrt odluke Spomenik prirode Ratac sa ŽukotrlicomNacrt26.03.2024
Nacrt studije revizije zastićenog područja Ratac sa Žukotrlicom Nacrt studije revizije zastićenog područja Ratac sa ŽukotrlicomNacrt26.03.2024
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore