A A A Boje <$ResourceVariable.Alt_contrastWhite$> <$ResourceVariable.Alt_contrastBlack$>

Pretplata
Notifikacije

 

PROGRAM JAVNE RASPRAVE O TEKSTU NACRTA STRATEGIJE  PREVENCIJE I ZAŠTITE DJECE OD NASILJA

 

 

Javna rasprava će trajati 20 dana od dana objavljivanja na sajtu Ministarstva rada i socijalnog staranja i sajtu e- uprave.

Predlozi, sugestije i komentare na Nacrt ove strategije mogu se dostaviti Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Rimski trg broj 46, 81000 Podgorica i na e-mail: ana.markovici@mrs.gov.me i to na Obrascu 4: „Primjedbe, predlozi i sugestije", koji je sastavni dio Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija.

O tekstu Nacrta ove strategije tokom trajanja javne rasprave biće održan okrugli sto 10. juna 2024. godine sa početkom u 8h u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, na adresi Podljubović bb.

Zaposleni nadležan za davanje informacija o postupku javne rasprave, direktorica Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Mersida Aljićević: mersida.aljicevic@mrs.gov.me.

Direktorat za socijalnu i dječju zaštitu, Direkcija za zaštitu djece i mladih je zadužena za izradu Nacrta strategije za pevenciju i zaštitu djece od nasilja, ovim dokumentom će se utvrditi strateški i operativni ciljevi, kao i aktivnosti u cilju zaštite i drugih vidova pomoći djeci koja su bila izložena nasilju ili seksualnom zlostavljanju ali i doprinijeti pitanjima koja su vezana za pregovarački proces u okviru poglavlja 19 (socijalna politika i zapošljavanje).

Nakon završetka javne rasprave Ministarstvo rada i socijalnog staranja će razmotriti sve pristigle primjedbe, predloge i sugestije i nakon toga sačiniti i objaviti Izvještaj o javnoj raspravi na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave, u roku od 15 dana od završetka javne rasprave.

U prilogu možete preuzeti Nacrt strategije prevencije i zaštite djece od nasilja.

 

   
Naziv
Opis
Tip dokumenta
Datum
IZVJEŠTAJ SA JAVNE RASPRAVE  Izvještaj05.07.2024
PROGRAM JAVNE RASPRAVE O TEKSTU NACRTA STRATEGIJE PREVENCIJE I ZAŠTITE DJECE OD NASILJA  Ostalo03.06.2024
STRATEGIJA  Strategija03.06.2024
OBRAZAC  Ostalo03.06.2024
     

Pošaljite komentar

     
Nema komentara
     
v
 
Pretraži
Poništi pretragu

 

© eUprava Crne Gore